Rojstva nagrajujejo z denarjem, knjigami

Občine na Ptujskem pomagajo mladim družinam, povsod pa tudi sofinancirajo dodatne dejavnosti v vrtcih in šolah, da se jih lahko udeleži kar največ otrok

Včasih so sorodniki ob obisku novih članov družine novorojenčkom pod vzglavnik dajali denar, danes tovrstnih družinskih običajev skoraj ni več, a starši novorojencev se zadnja leta razveselijo enkratne denarne pomoči, ki jo prejmejo mlade družine v kar lepem številu občin v Sloveniji, ne samo na Ptujskem.

[…]

Za prvega 150, za drugega 200

V občini Kidričevo, kjer starši ob rojstvu prvega otroka prejmejo 150 evrov, za drugega 200, za tretjega in vse nadaljnje pa po 300 evrov, se je število prebivalcev v zadnjih petih letih znižalo za 127, tako je v kidričevski občini sredi lanskega leta živelo 6543 ljudi. V preteklem letu se je v občini Kidričevo rodilo 56 otrok, ki bodo ob vstopu v vrtec in šolo deležni še nekaj občinske finančne podpore. Občina otrokom, ki obiskujejo vrtec, plača prevoz na plavalni tečaj, kar običajno znese 400 evrov, prevoz na plavalni tečaj občina plača tudi osnovnošolcem, ki jim zagotovi tudi avtobusni prevoz v šolo v naravi, kar skupaj znese 7100 evrov.

[…]

Slavica Pičerko Peklar

Objavljeno v Večeru, v petek, 30.1.2015

Vir: http://nov.vecer.com/clanek/201501306091846

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: