Odgovori na vprašanja, podana na 3. redni seji občinskega sveta

Gospod Miran Golub je vprašal, zakaj ni bilo možnosti, da bi obrazložili svoj glas pri sprejemu proračuna.

Odgovor:

Vsak član občinskega sveta ima v skladu s 47. členom poslovnika pravico obrazložit svoj glas. Obrazložitev glasu se v okviru posameznega glasovanja dovoli le enkrat in sme trajali največ dve minuti.

Gospod Milan Strmšek je povedal, da si je danes ogledal cesto v Jablanah in ga zanima, kako bo speljano cesta južno od podvoza pri Unuku. Na cesto se ni možno varno priključiti. Predlaga, da se to skupaj pogleda in najde ustrezna rešitev.

Odgovor:

Za rešitev/mnenje smo zaprosili vodjo projekta g. Jurkoviča, ampak še nismo dobili odgovora.

Gospod Slavko Krajnc je povedal, da občina izdaja glasilo. V 18. členu Zakona o medijih piše:

Vsak medij mora imeti odgovornega urednika, ki ga imenuje in razrešuje izdajatelj v skladu s tem zakonom in svojim temeljnim pravnim aktom. Pred imenovanjem ali razrešitvijo odgovornega urednika mora izdajatelj pridobiti mnenje uredništva, če ni v temeljnem pravnem aktu določen močnejši vpliv uredništva.

V 14. členu Odloka o ustanovitvi javnega glasila Ravno polje pa je zapisano, »Na vsakem izvodu glasila morajo biti poleg imena glasila navedeni še naslednji podatki (impresum) ime in sedež izdajatelja, kraj in datum izdaje, ime in sedež tiskarne, naklada, ime in priimek odgovornega urednika ter članov uredniškega odbora. Zanima ga, zakaj v prejšnjem glasilu to ni bilo izvedeno.

Odgovor:

Imenovanje novega urednika bo opravljeno na naslednji seji. Odlok o ustanovitvi javnega glasila ne predvideva situacije ob menjavi mandata. Staremu uredniškemu odboru je potekel mandat, nov uredniški odbor še pa ni bil imenovan. V tem prehodnem obdobju se je oblikovala praksa, da decembrsko številko pripravi stara urednica. S tem se zagotovi kontinuiteta izdajanja glasila. V zadnji številki so bili zavedeni vsi potrebni podatki, razen članom uredniškega odbora.

Gospod Anton Frangež je vprašal, ali je možno urediti, da avtobus, ki pripelje otroke v Osnovno šolo Cirkovce in pripelji iz smeri Šikol, le-te odloži na dvorišču. Avtobus sedaj otroke odloži na cestišču, kar je z vidika prometne varnosti nevarno, saj otroci prečkajo cesto.

Odgovor:

S problematiko smo seznanili upravo prevoznika, vendar uradnega odgovora še nismo prejeli. V prihodnje bomo ob takšnih kršitvah posredovali prijavo policiji.

Gospod Branko Valentan je predlagal, da se luč pri gospe Mariji Pišek v Apačah ne bi izklapljala, saj je ob tej hiši avtobusno postajališče in je z vidika varnosti otrok, ki vstopajo na tem postajališču, nevarno.

Odgovor:

Prosili bi za točen naslov lokacije, da lahko ustrezno uredimo izklop JR.

Vir: http://www.kidricevo.si

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: