»Smo otroški vrtec ali smo občinski svetniki?!«

Na prvi popočitniški seji sveta občine Kidričevo so osrednji del vroče razprave namenili problematiki odbora za kmetijstvo in gozdarstvo, ki so ga po nepojasnjenem majskem odstopu predsednika Milana Strmška razrešili, a zanj vse do septembra niso mogli zbrati pet novih kandidatov.

Vse skupaj se je začelo zelo lepo in obetajoče, saj so v prvem delu četrtkove seje brez pripomb, kot po tekočem traku, potrjevali vse, kar je bilo predlagano. Med drugim so tako odpisali že zastarele dolgove posameznih krajanov, ki niso zmogli plačati svojega deleža sofinanciranja izgradnje lokalne ceste iz leta 1996, sklep o odpustu dolga v višini 250 evrov pa velja za deset socialno ogroženih občanov, ki niso zmogli plačati stroškov za svoje otroke v vrtcu in šoli.

Kdo je zavlačeval in kdo metal polena pod noge?

Vse skupaj pa se je obrnilo na glavo, ko so se lotili imenovanja odbora za kmetijstvo in gozdarstvo. Kot je pojasnil župan Anton Leskovar, je že maja iz osebnih razlogov nepreklicno odstopil predsednik tega odbora Milan Strmšek, zato ga je občinski svet tudi razrešil. V začetku junija so bile vse politične stranke, zastopane v občinskem svetu, pozvane, naj predlagajo kandidata za imenovanje novega predsednika tega odbora. A poslanska skupina SLS je sporočila, da svojega kandidata ne bo predlagala, druge politične stranke pa se na poziv sploh niso odzvale. Zato je občinski svet julija sprejel sklep o razrešitvi celotnega odbora. Predsednik KVIAZ je 13. avgusta ponovno pozval vse politične stranke, naj podajo predloge za imenovanje spornega odbora, a je do 21. avgusta prejel le predlog stranke SDS za predsednika in tri člane tega odbora. Ker pa statut določa, da je tudi v tem odboru pet članov, je predsednik KVIAZ ponovno pozval politične stranke, naj dajo svoje predloge za imenovanje odbora do 2. septembra. Žal pa tudi na ta poziv niso prejeli dodatnih predlogov, saj so svetniške skupine DeSUS, SD in SMS sporočile, da svojih kandidatov ne bodo podale. In zato do tedaj niso mogli pripraviti liste kandidatov za imenovanje odbora. Ob tem je župan izrazil zaskrbljenost, zato je svetnike opozoril, da bodo v primeru, če odbora za kmetijstvo ne bodo uspeli imenovati, zamudili vse roke za razpise in za sredstva, ki bi jih sicer lahko pridobili za delovanje tega odbora, v negotovosti pa je tudi financiranje društev, ki delujejo na kmetijskem področju: »Opozarjam vas, tisti, ki niste predlagali svojih kandidatov za člane odbora za kmetijstvo in jih še vedno nočete predlagati, prevzemate vso odgovornost za to, če se letos ne bodo koristila sredstva za razvoj kmetijstva v naši občini!«

Odstop zaradi košnje trave?

Več v tiskani izdaji Štajerskega tednika

Kidričevo, 14.9.2015

Martin Ozmec

Vir: http://www.tednik.si/smo-otroski-vrtec-ali-smo-obcinski-svetniki

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: