V Kidričevem iščejo vlagatelja v ureditev gramoznice Pleterje

V Kidričevem že nekaj časa načrtujejo ureditev gramoznice Pleterje, ki je zlasti v poletnih mesecih že zdaj precej priljubljena točka obiskovalcev. Da bi obvodne in vodne površine uredili za različne športne in turistične dejavnosti, so se na občini zdaj odločili poiskati vlagatelja, ki bi sodeloval pri javno-zasebnem partnerstvu.

Z razpisom, ki se izteče sredi marca, občina išče potencialne zasebne partnerje, ki bi sanirali sedanjo gramoznico, poskrbeli za ustrezno infrastrukturo ter nato tudi upravljali z zgrajeno infrastrukturo v gramoznici, kjer se poleti že zdaj zbirajo vodne osvežitve željni obiskovalci. To sicer trenutno počnejo na lastno odgovornost, saj je gibanje na tem območju omejeno.

Kot je za STA pojasnil direktor kidričevske občinske uprave Damjan Napast, imajo v občini ogromno gramoznic, ki so v preteklosti služile kot ilegalna odlagališča odpadkov. Z dodajanjem vsebin želijo preprečiti tovrstne zadeve v prihodnosti.

“Tako smo gramoznico v Strnišču namenili za učilnico v naravi. Gramoznico v Pleterjah pa želimo po vzoru avstrijskih gramozic spremeniti v športnorekreacijski center,” je pojasnil Napast. Ker pa se zavedajo, da občina ni niti finančno, niti strokovno primeren upravitelj takšnih centrov, so se odločili poiskati zasebnega vlagatelja.

Občina bo po njegovih besedah poskrbela za pridobitev vseh dovoljenj, od zasebnika pa pričakujejo gradnjo vse potrebne infrastrukture. Po končanem projektu naj bi na komunalno urejenem območju gramoznice stal kamp, uredili bi parkirišča in vlečnico na vodi. Po Napastovih besedah bi lahko projekt uresničili že prihodnje leto.

“Zanimanja je veliko, tako iz Slovenije kot iz sosednjih držav. Takega centra v Sloveniji še ni, kar se je poznalo tudi pri pridobivanju ustreznih dovoljenj,” še dodaja Napast, ki celotno investicijo ocenjuje med milijon in 1,5 milijona evrov. Kot zanimivost velja ob tem še omeniti, da si je prav gramoznico Pleterje za snemanje svojega oglasnega spota lani izbral slovenski šampijon v smučarskem krosu Filip Flisar.

Vir: https://www.sta.si/2232802/v-kidricevem-iscejo-vlagatelja-v-ureditev-gramoznice-pleterje

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: