Odgovori na vprašanja in pobude, podane na 14. redni seji občinskega sveta Občine Kidričevo

Gospod Stanislav Lampič je vprašal, kaj se je zgodilo na pokopališču v Kidričevem. Vsi mislijo, da je to naredila Občina Kidričevo. Pričakoval je, da se bo prizadetim podalo pisno opravičilo. Boji se, kako bo s plačevanje položnic za vzdrževanje pokopališč.

Odgovor:

Za neljubo napako smo se vsem, ki so se obrnili na podjetje ali občino opravičili in poskusili zadevo čim hitreje sanira.. S plačevanjem računov za vzdrževanje pokopališč nismo zaznali povečanja neplačnikov.

Gospod Branko Valentan je glede odgovora na vprašanje  povedal, da gospa Fruk ne bi prišla k njemu, če bi se z njo sodelovalo. Kaj se dogaja s svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu. Dobil je odgovor, kaj je pristojnost sveta. Zakaj je vzpostavil, da je bila ena seja. Tukaj se ni delalo nič. Vprašanje je zakaj ni bilo seje, da  bi se lahko prenesle informacije.

Odgovor:

V tem času ni bilo primernega gradiva, da bi bil potreben sklic seje.

Gospod Milan Strmšek je povedal, da brežin ob obvoznici Pragersko nihče ne čisti. Upravljavec nekaj zemljišč je Dars nekaj občina. Predlagal je, da občina očisti naša zemljišča, Dars pa opozori, da jih tudi ti očistijo.

Odgovor:

Opozorili smo Direkcijo za ceste, da poskrbi za brežine na obvoznici Pragersko.

Gospa Ivanka Korez je povedala, da je občina Društvu upokojencev v Cirkovcah dala prostor, da si uredijo svoje prostore. Opozoriti bi jih bilo potrebno, da se po športnem igrišču ne smejo več voziti, saj  se vozijo tudi v času, ko je na šoli še  podaljšano bivanje in so otroci na igrišču.

Odgovor:

Opozorili smo Društvo upokojencev Cirkovce in povečan promet je bil samo v času gradnje. V primeru nadaljnjih kršitev bomo zadevo predali medobčinskemu redarstvu.

Na občino je poslala dopis v vezi s popravilom kanalete, ki je uničena na parkirišču kjer vozi avtobus. Prosila je,  da se  to sanira do 1.9., ker je nevarna.

Odgovor:

Kanaleta sanirana.

Gospod Anton Frangež je povedal, da je bankina ob  cesti od Cirkovc do Dragonje vasi v katastrofalnem stanju.

Drugo, pri Osnovni šoli v Cirkovcah je podrt znak za prehod za pešce.

Tretje, pri Cezarju v križišču, ko so kopali, je tam velika udarna jama.

Četrtič, glede Telekomovega jaška je bilo ugotovilo, da je občinski in bi ga bilo pravilno sanirati.

Petič, Občina sama je veliko investirala v igrala in bi jih bilo potrebno obnoviti.

Glede široko pasovnega interneta je povedal, da so vsi  dobili dovoljenja, da lahko ta internet gradijo, opozoriti pa jih je potrebno, da ceste ne smejo biti prekopane, ki so bile na novo grajene.

Gospod župan je je glede popravila igral povedal, da je praksa, da občina zagotovi denar za barvo, starši pa to uredijo sami.

Gospod Anton Frangež je povedal, da problem ni v barvi ampak v lesu, ki je ponekod že preperel.

Odgovor:

Večino zadev je bilo saniranih, razen bankine so v zaostanku zaradi kadrovskega manjka. V jesenskem času je planirana tudi sanacija kritičnih bankin.

Vir: http://www.kidricevo.si

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: