Občini Starše in Kidričevo si drsališče delita

Občina Starše je leta 2013 odkupila mobilno drsališče od Športnih objektov Maribor (občine), zato stroškov najema ni. Velikost drsališča je 200 m2. »Za postavitev drsališča smo se odločili, da bi popestrili ponud­bo športnih aktivnosti za naše občane, koristi pa ga tudi šola (športni dan). Drsališče je konec leta (novembra in decembra) postavljeno v občini Kidričevo, v začetku leta pa v naši občini (predvidoma od 15. 1. do 15. 3.), če vreme to dopušča. V zameno dobi Občina Starše od Občine Kidričevo šotor za pokritje dr­sališča,« so pojasnili na občini. O stroških so dejali, da skupno znašajo približno 8.500 evrov, in sicer za postavitev in odstranitev drsališča s šotorom odštejejo pri­bližno 3.000 evrov, stroški elek­trične energije znašajo okrog 4.500 evrov, preostali stroški (upravljanje, zavarovanje, na­dzor pri postavitvi šotora …) pa dosežejo približno 1.000 evrov. »Drsališče upravlja eno od naših društev, vstopnine ni, izposoja drsalk je v domeni upravljavca (če so drsalke na razpolago, si jih je mogoče izposoditi za sim­bolično ceno). Upravljavec dobi stojnice za delovanje drsališča od občine brezplačno, drugih stoj­nic pa vsaj do sedaj še ni bilo,« so še povedali na občini Starše.

Otroke in druge, ki si radi nadenejo drsalke, drsališče v Kidričevem razveseljuje že peto leto. »S tem spodbujamo druženje občanov, skrbimo za brezplačno rekreacijo otrok in mladine in hkrati pomagamo društvom, da si pridobijo oziroma zaslužijo dodatna sredstva,« so pojasnili na občini Kidričevo. Stroškov postavitve drsališča nimajo, saj to opravijo sami, prav tako za drsališče (v velikosti 20 x 10 me­trov) ne plačajo najemnine. So pa stroški obratovanja približno 5.000 evrov na mesec. Vstopni­ne na drsališče, ki je v teh dneh polno zasedeno, ni, je pa možen najem drsalk, in sicer stane dva evra.

Iz prispevka novinarjev Mojce Vtič, Mojce Zemljarič in Mihe Šoštariča »Kje je drsanje najpristnejše in kje najcenejše«, objavljenem v Štajerskem tedniku, v petek, 30.12.2016

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: