Rojstvo sternthalerja z nekaj porodnimi bolečinami

Štrucl zahteva revizijo in ustavno presojo

Gibanje ZA Kidričevo, v njegovem imenu Branko Štrucl, se z uvedbo občinskega vrednostnega bona sternthal nikakor ne strinja. Meni, da je izdajanje občinske valute z davkoplačevalskim denarjem nedopustno, saj da se na tak način financira zasebna podjetja, ki so blizu vodstvu občine.

Kot dodaja, lahko tovrstne poteze lokalnih skupnosti negativno vplivajo na konkurenčnost gospodarstva in spodbujajo politično korupcijo. »Odločno nasprotujemo projektom, kot je občinska valuta, ker smrdi po korupciji in je namenjena peščici ljudi ter interesom posameznikov iz županovega kroga. Kdo jim daje pravico, da bodo preko javnega občinskega podjetja Vzdrževanje in gradnje Kidričevo mešetarili in financirali nekatera zasebna podjetja, ki so njim blizu,« sprašuje in opozarja Štrucl, ki je primer izdaje občinskega vrednostnega bona podal v ustavno presojo in revizijo računskemu sodišču. »Ko dobimo odgovor ustavnega sodišča in ko bo narejena revizija računskega sodišča, bomo začeli vlagati odškodninske zahtevke za povračilo vseh izdatkov, ki jih je občina imela z izdajo in tiskanjem občinske valute. Glavna osumljenca tega nezakonitega početja sta Anton Leskovar in Damjan Napast, ki sta celo prelisičila občinski svet, ki je te nezakonite sklepe sprejel,« poudarja Štrucl.

Finančno ministrstvo je občino Kidričevo opozorilo, da izdajanje valute ne sodi v delokrog njenih nalog in da za to tudi nima pravne podlage. Po tem pozivu so se na kidričevski občini odločili, da bo občinske vrednostne bone izdajalo podjetje Vzdrževanje in gradnje Kidričevo, ki je v 100-odstotni občinski lasti.

Več v Štajerskem Tedniku

Vir: http://www.tednik.si/gospodarstvo/5027-kidricevo-rojstvo-sternthalerja-z-nekaj-porodnimi-bolecinami

Mojca Zemljarič

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: